hokej2

Hokejisté dostali tři góly v oslabení

Problémem vimperských hokejistů v úvodním zápase krajské ligy byla nedisciplinovanost, třináct dvouminutových a dva vyšší tresty bohužel domácí uměli brankově trestat.

 

 

J.Hradec B-HC Vimperk 5:4 po nájezdech(0:1,2:1,2:2)

 

Branky: Horváth, Ištvánik,Tomšík, Popelka, rozhodující nájezd Popelka – Král, Janda, Vinš, Kouba

 

Rozhodčí: Pexa, vyloučení 8:13, navíc Vinš 10,Vávra 10+do konce utkání, využití 3:1, diváků: 65

 

Sestava HC Vimperk: Grulich (Podskalský) – Předota, Horejš, Vávra, Voldřich, Sitter, Gabauer – Slabý, Janda, Vinš, Pošmourný, Lang, Ženíšek, Pešl, Plouhar, Král, Kouba

 

Domácí nastoupili s poměrně mladým týmem, který byl doplněn několika hráči druholigového A-týmu. Vimperští řešili nadbytek obránců tím, že Ženíšek nastoupil v útoku a Coufal vůbec k utkání neodcestoval.

 

Utkání na ledě nováčka soutěže bylo ze začátku poměrně rozhárané a nervózní, což odpovídalo tomu, že se jedná o první mistrovské utkání v této sezoně. Zápas začal brankovou příležitostí Předoty a poté samostatným nájezdem Vinše, ale bez využití. Po celou první třetinu měli Vimperští mírnou převahu, kterou korunoval brankou ve dvě sekundy před první sirénou Král po asistenci juniora Plouhara.

 

Ve druhé třetině byl průběh hry poměrně vyrovnaný, plynulost hry narušoval svými napřesnýmy výrok hlavní rozhodčí. Ve 25.minutě Janda zvýšil na rozdíl dvou branek, jehže o minutu později se zapomněl vimperský obránce v útočném pásmu domácích, kteří přečíslení dva na jednoho využili ke vstřelení první branky. Ke konci třetiny domácí při přesilové hře stav srovnali. Za zmínku stojí, že v této třetině hosté ubránili čtyřminutové oslabení tří proti pěti.

 

Ve třetí třetině šli poprvé v utkání do vedení domácí, když opět využili přesilovou hru, tentokráte při vyloučení obránce Vávry na 2+10 min. Jenže netrvalo ani minutu a Vinš po přihrávce Jandy opět vyrovnal – 52. minuta 3:3. A divoká přestřelka pokračovala. V 54. minutě se radovali hosté, když Boby Janda zužitkoval Vinšovo nahrávku – 3:4. Už se zdálo,že by utkání mohlo pro vimperské hokejisty skončit vítězně, ale bohužel se tak nestalo. Opět v oslabení golman Grulich podcenil střelu od modré čáry, která mu propadla pod rukou, a tak utkání skončilo remízou.

 

Na samostatné nájezdy nastoupil do branky Podskalský, ale moc se mu nevedlo a dva ze tří nájezdů nechytil. Ani střelci se moc nevyznamenali (Janda,Slabý), a tak jediná branka z nájezdů z hole Voldřicha k jednomu bodu navíc nestačila.

 

 

Další utkání se hraje tuto neděli ve Vimperku od 17.00. Soupeřem bude TJ Loko Veselí n.L.

 

 

pro vimperk.eu: Karel NOVOTNÝ, HC Vimperk