sumava.eu pro vás

Portál www.sumava.eu, přinášející zprávy ze šumavských měst slovem i obrazem, je určený všem milovníkům Šumavy, jejím obyvatelům i návštěvníkům.

 

Přistoupili jsme k netradičnímu řešení vzhledu stránek, kdy v jednotlivých „boxech” vznikají ucelené zpravodajské a informační bloky. Je to určitě změna proti klasickému uspořádání webů, pro vás uživatele jde jen o překonání ‘zajetých kolejí’. Za to ale získáte možnost snadného a přehledného přístupu k informacím a možnost upravit si stránky podle sebe „na míru”.

 

Zkuste přistoupit k www.sumava.eu jinak, než jak jste zvyklí u ostatních médií – přeskládejte si je, spoluvytvářejte, přesouvejte podle priorit a oblíbenosti jednotlivé oblasti*, vstupte do diskuse, nebo se staňte členy týmu. Www. sumava.eu je vám otevřená; má jen jednu pevnou hranici: maximální zachování pravidel etiky a základních morálních kodexů, jak ve zpravodajství, tak v diskusích.

 

Celý projekt vznikl díky nadšení party neobyčejných lidí, kteří mu věnovali svůj volný čas (hlavně po nocích, přes den se věnují svým profesím), bez pomoci grantů, dotací ad.

 

Na jeho vytváření a růstu se podílí tým osobností, které mají k Šumavě osobní, hluboký vztah. Svými příspěvky rozhodně oslovují široké skupiny lidí – jeden z nejlepších fotografů Šumavy Vláďa Hošek fantastickými záběry nebo Jan Tláskal neuvěřitelným rozhledem v mnoha oblastech. Většina z vás už také poznala famózní ‘práci s počasím Šumavy’ zdravotnického záchranáře Ivo Rolčíka, nebo naprosto unikátní osobnost „lovce mrazů” Antonína Vojvodíka, který je bez nadsázky jedním z největších ‘klenotů’ www.sumava.eu. To vše je podpořeno nejmodernější technologií vysoce kvalitních webkamer a samotného systému.

 

Budeme rádi, když nám pomůžete vytvářet pestrý, kvalitní a co nejdostupnější informační servis – vítáme vaše připomínky, rady, nápady.

 

Příjemné chvíle na www.sumava.eu přeje
MUDr. Marek Matoušek , zakladatel projektu

 

 

* pokud budete potřebovat poradit, využijte pomoc „průvodce” – tento manuál najdete po kliknutí na ikonku (i) vpravo nahoře na úvodní stránce

 

 

Průvodce stránkami www.sumava.eu


KAM
Jste na úvodní stránce a vybíráte, kam se podívat? www.sumava.eu prozatím sdružuje města a obce  Sušice, Prachatice, Vimperk, Kubova Huť, Volary, Čkyně a doufáme že do budoucna budou další přibývat. Takže máte na vybranou – zprávy „z domova“, nebo od sousedů.

CO
Udělejte si chvíli čas na prozkoumání stránek a vyberte si, co právě vám vyhovuje.
Atypické  uspořádání úvodní stránky vás po bližším prozkoumání určitě příjemně překvapí. Jednotlivé samostatné „boxy“  zpravodajských oblastí jsou právě ty části, které můžete po libosti přesouvat (podle toho co vás právě teď nebo trvale nejvíc zajímá). Jsou vytvářeny pro větší komfort čtenáře – proto, aby vizuálně odlišily jednotlivé oblasti, kterých se informace v nich týkají.

Abyste se pokaždé rychle a dobře orientovali, uspořádejte si zpravodajské bloky (boxy) hned na začátku, pak pro vás bude návštěva www.sumava.eu  vždy pohodlná.
Je to jednoduché  – boxy přesouváte přetažením na místo které zvolíte. /viz obrázek/
presun okenzavreni oken


Vadí vám politika, nechcete se zabývat  historií? Přesuňte je  úplně dolů. Chcete se dívat na krásná místa Šumavy, sledovat počasí, hledáte často v katalogu firem? Pak si je přesuňte nahoru, kde vás uvítají při každém spuštění  www.sumava.eu. Systém si vaši volbu zapamatuje a při příštím otevření stránek je najdete tak, jak jste je sami naplánovali. Vadí vám některá z oblastí tak, že ji nechcete vůbec vidět?  Pak ji jednoduše, v horní části „boxu“ šipkou vypněte.

 


Nestyďte se za své názory
Chcete okomentovat článek, fotografii, připojit komentář k pozvánce na akci? Prostor pro komentáře a názory je váš – stačí vyplnit jméno, příjmení a e-mail a dodržovat základní pravidla etiky a respektovat obecné morální hodnoty. To je zásada všech diskusí a komentářů celého webu.

Dejte o sobě vědět
Vyrábíte zajímavé  šperky? Jste zručný kovář? Máte tip na učitele roku? Víte o někom, koho by měli poznat i ostatní? Pak právě pro tyto informace je připraven box „ZAJÍMAVOSTI, LIDÉ“.  Rádi podpoříme prezentaci zajímavých osobností které dovedou to co jiný neumí, vyzdvihneme dovednosti, talenty i poctivou práci obyčejných lidí … Tipy a  návrhy na ty, o kterých stojí za to psát a číst, můžete posílat na info@sumava.eu
.
Tato veskrze pozitivní rubrika poskytuje záruku absence negativních reakcí, takže je vyloučené jakékoliv napadání, urážlivá kritika apod. vůči medializovaným osobám (jedinec, firma, sdružení…). To mají na starosti administrátorky webu. Jde přece o to, vyzdvihnout to nejlepší, jedinečné a originální, čím se Šumava může chlubit a co jinde nemají, neumějí.

 

Hlasujte
Kdo je pro vás jednička? Kde nejlépe vaří? Který hotel má nejlepší servis?  Vašim favoritům přidělte hlas – ve férové HITPARÁDĚ , v které máte jen jeden hlas. Solidnost a korektnost hlasování zaručuje registrace hlasujících –  můžete hlasovat, pokud máte registrovaný e-mail  na www.gmail.com.

 


Pořádejte, organizujte, zvěte!
Tuhle nabídku  přivítají pořadatelé nejrůznějších akcí – fotbal, hokej, ples, atletické závody, vzdělávací kurzy, taneční zábavy, jazykovka, baby kroužky…
ZVEŘEJNĚTE AKCI A POZVĚTE CO NEJVÍCE LIDÍ – portál www.sumava.eu vám to umožňuje. Ale nejen to, velkou výhodou je, že  podle kalendáře můžete  své akce dopředu plánovat tak, aby se jejich termín nekryl třeba s dalšími třemi podobnými. V  kalendář totiž najdete aktivity z celého regionu. To je PLUS, které každý, kdo někdy v roli pořadatele byl, vysoce ocení. Pokud chcete tuto službu využít,  pište na mail: lenka.doubkova@sumava.eu.

 

 

 

BEZPLATNÁ INZERCE po celé Šumavě
V současné době máme v databázi přes tisíc inzerátů. Podle odezvy spokojených inzerentů jim právě inzerce.sumava.eu pomohla vyřešit jejich problém. BEZPLATNÁ soukromá INZERCE je připravena i pro vás.

PŘIPRAVUJEME BONUS: podpora propagace pro firmy, podnikatele
Nečekejte žádné krátkodobé nebo sezónní „akce“- jde o seriozní, zajímavou a dlouhodobou nabídku.  Jedná se  o připravovaný speciální slevový portál „ŠumSlev“, který  si na rozdíl od ostatních klade za cíl pomoci při propagaci nových firem a podnikatelů a proto BUDOU POPLATKY Z PRODEJE PŘES PORTÁL SumSlev NULOVÉ. Kdo někdy podnikal ví, jak důležité je, aby „se o něm vědělo“, ví, jaký význam má reklama, ví, že oslovení a získání zákazníků je běh na dlouhou trať a že každá ušetřená koruna se hodí. Připravovaný  portál bude vítanou aplikací pro široký region.

Nově  jsme zařadili rubriky společenské:
Vítáme nové občánky
Opustili nás
Výročí slaví
Jídelní lístky

 


 

Zanechme suché teorie
… a pojďme si portál projít v praxi. Text má pro názornost vepsané ‘ linky ‘, kterými si danou funkcdionalitu můžete názorně vyzkoušet.

 

Turista z Mnichova si plánuje pobyt na Šumavě a vybere si ubytování v hotelu Alpská vyhlídka na Bučině. Díky webkamerám sumava.eu vidí, že mlha, která je momentálně na celé Šumavě, nevěstí nic dobrého. Aktuální teplotana Horské Kvildě je 14°C, což také není žádná sláva. V předpovědi přímo pro Šumavu ale vidí, že pravděpodobnost srážek na Kvildsku je nulová a odpoledne bude svítit sluníčko. V rubrice TADY A TEĎ na isusice.eu si přečte, že autonehoda zablokovala silnici u Hartmanic, a proto se místo přes Železnou Rudu vydá směrem na Strážný. Cestou vyhládne, ale počká na výrazně nižší ceny v českých restauracích a nepřekvapí ho při vjezdu do Vimperka „stopařky“ ani zevlující jedinci – přečetl si totiž, že vimperští radní si s tímto problémem ani po desetiletí  nedovedou poradit. Naláká ho ale  restaurace U Marousků, kterou si společne s Restaurací pod Boubínem na Kubově Huti vybaví z hitparády sumava.eu. Potvrzení kvality = nabitá restaurace a trocha čekání na volné místo.  Objedná si stůl a mezitím zajede natankovat k nejlevnější pumpě, kterou mu doporučil www.sumava.eu.  Vrátí se poobědvat a vyráží na další cestu. Do hodiny stojí na  mýtině bývalé vesnice, o které se dočetl v katalogu.sumava.eu. Ustupující mlha odhaluje  špičky Alp – to zná z webkamer.  „Ráj na zemi,“ říká si a v paměti loví fotografie Vládi Hoška, jejichž kráse a pravdivosti zprvu nevěřil. A aby dojezd byl dokonalý, ví, že už má on i jeho manželka naplánovaný večer –  díky  kalendáři akci našel každý to své – před večerním relaxem v sauně a wellness, se vydá na koncert  skvělého sboru sušických dětí, o nichž četl na isusice.eu , zatímco manželka nevynechá pravidelnou dávku sportu – Zumbu s Míšou ve Vimperku. Večer se pak společně podívají, co by si naplánovali na další den. Vyberou si z TIPŮ NA VÝLET rozhlednu Svatobor a Libínskou rozhlednu. Pro jistotu ráno překontrolují na webcam.sumava.eu a  pocasi.sumava.eu jestli jim jejich plány nezhatí počasí. Než vyjedou, podívají se na sušický katalog firem, od kolika má otevřeno lékárna. Manžel si ze zvědavosti přečte novinky na sumava.eu, aby byl v obraze. Mimo jiné se dozví, že Volary mají štěstí, že jejich starostka je zvolena “Ženou regionu”. Vyjádří spokojenost  u   rozhovoru s ředitelem parku Mánkem, s nímž se sice v několika věcech názorově rozchází, ale utvrdí se v tom, že tento muž Šumavu miluje.  

 

Odpověď na to, co to cestou na Libín viděli za krásné květiny, najdou společně s manželkou u kávy  a katalogu.  Když pak z libínské rozhledny  sledují opravené a živé náměstí Prachatic, říkají si, že to snad s tou společností ještě nebude tak špatné.
Sledování portálu po cestě nebyl vůbec žádný problém –  www.sumava.eu totiž používali na svém mobilním telefonu. Systém www.sumava.eu totiž perfektně sedí manželovu iPhonu i manželčinu Samsungu s Androidem bez potřeb jakýchkoli miniaplikací.
Pobyt na Šumavě si užijí a vědí, že na www.sumava.eu se mohou spolehnout i při návštěvě příští rok …

 

Vítejte na www.sumava.eu.

 

1234567

 

foto : nejkrásnější fotografie zachycene www.sumava.eu webkamerami

více na Facebook šumava.eu